Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Wiki Article

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları sıkışık âdem evladı topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya tatil yaptığı muhteşem binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Eğer bir bapnın yangına peklik dair bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak ivedili çıkış bapsı yerine çatı bitirme aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe için dâhilyapısı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın bedelı henüz buna bağlamlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Sınırlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Evetşanabilir durumlarda binaları bırakma kılmak rahatsızlık ve güvensiz olacağı derunin yangın merdiveni kullanmaı gereklidir.

Özellikle Türkiye'bile henüz standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın kapılarından dolayı UNI kısaca İtalyanın yerel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen alınmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile makbul ölçünlü TS EN standartlarıdır. 

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile alakalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Bu kabil yerlerde Yangın Çıkış Kapısı belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da yeterli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabil kriterlerin dikkate tuzakınarak mukteza skorda yangın merdivenin binalara bütünleşmiş edilmesinde bile yarar vardır.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden gestaltlmalıdır. Bapnın yanma süresi en azca 30 dakika olmalıdır.

 Fonksiyonel olduğu denli tezyinî tasarımlara da mevla olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, evgin çıkış kapıları ve sac baplar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu güzel duyu kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine munis olarak yapım edilme seçeneklerine bile sahiptir.

Panik bar sayesinde dâhilerden autarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı doğruca iterek bapyı hevesliabilirler. Bu sayede çok basitçe ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış örgülabilir.

Yangın Bapları ısı ve kötü sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine engel olan evgin vaziyet kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında az daha tamlık kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.

Yangın yönetmeliğinde ifade edildiği üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın merdiveni kapısı yanmaz yahut belli başlı bir sıcaklığa dayanıklı malzemelerden yapım edilmelidir. Firmamız hem yangın söndürme sistemleri, hem yangın merdiveni hem bile yangın merdiveni bapsı imalatında ve satışında en otorite firmalardan biri olarak onaylama edilmektedir.

Evlerde, aksiyonyerlerinde, okullarda ve çeşitli büyüklük kurumlarında olması müstelzim yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlarında insanoğluın hızlı ve zorlamasız halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi karınin kullanılmakta olan önemli gestaltlar arasındadır.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Report this wiki page